Evaluarea kiturilor de corabii din lemn

Exista in lume circa 20 de producatori de kituri de corabii din lemn. Dintre acestia, circa 10 pot fi considerate firme cu o indelungata traditie, avand o activitate chiar si de peste 100 de ani.

Gradul de dificultate -- este primul element care diferentiaza kiturile de corabii. De obicei gradul de dificultate este structurat pe 3 nivele: Incepator, Intermediar, Avansat. Producatorii acestor kituri abordeaza unele sau toate gradele de dificultate.

Disponibilitatea -- gama de produse si modele este destul de mare, de aceea disponibilitatea produselor depinde atat de reteaua de distributie, dar si de capacitatea producatorului de a livra modelele. Acesta poate fi de la cateva saptamani la cateva luni.

Tipul de nave -- este bineinteles un element esential. Daca celebrul HMS Victory poate fi gasit in portofoliul multor producatori, acestia au totusi tendinta sa nu isi suprapuna mult modelele disponibile in catalog, pastrand astfel elementul de unicitate.

Acuratetea constructiei din punct de vedere istoric -- consta in pastrarea detaliilor si informatiilor vaselor originale. Atunci cand vine vorba despre culori, unii producatorii de kituri de corabii nu respecta culorile vaselor originale.

Nivelul de detalii -- este in relatie directa cu scara la care sunt reproduse si cu materialele necesare constructiei sau ornamentele necesare.

Instructiunile de constructie -- sunt uneori foarte detaliate iar alteori foarte sumare. Deasemenea, producatorii au tendinta sa foloseasca un limbaj specializat. Tehnicile de constructie difera de la un producator la altul si de aceea instructiunile detaliate din kit sunt foarte importante.

Designul -- se refera la modul in care partile componente se imbina si la decupaje. Taieturile precise sunt comune majoritatii kiturilor existente pe piata.

Pretul de achizitie -- este si el un element esential in alegerea kitului.

Comentarii

B a spus…
Nimic nou de multa vreme :)

Postări populare de pe acest blog

Vrei sa incepi cu HMS Victory?