Kituri de corabii din seria MINI -- pentru incepatori


Modelele din seria Mini (cod MM in catalog) sunt kituri bune pentru a incepe, daca doresti sa iti testezi abilitatile pentru modelism. Acestea au corpul navei prefabricat si nu necesita decat o prelucrare superficiala. In general puteti petrece cam 30 de ore pentru a finaliza un astfel de model.

Comentarii

Adrian Bele a spus…
Unde as putea comanda aceste kituri?
Unknown a spus…
www.parkfun.ro
Ionut a spus…
Eu am cumparat (dar nu de la parkfun) kitul de Santa Maria. E destul de ok ca piese si grad de dificultate, insa pliantul cu explicatii, pe cit e de mare ca suprafata, pe atit e de greu de inteles. Imaginile sutn desenate de mina, cu numeroase greseli, ca sa nu mai spun de text in care greselile de traducere din italiana in engleza si modul eliptic de a prezenta ce trebuie facut, sunt la ordinea zilei. Ca sa fiu cinstit, la acest kit am lucrat 90% dupa poza de pe capacul cutiei, 5% dupa diferite informatii adunate de pe net si inca 5% dupa explicatii. Pacat de aceste kituri Mamoli, puteau fi mult mai bine intocmite, macar in genul celor de la Revell.
Unknown a spus…
He he he ... ai si nu ai dreptate.

Da, nu e cel mai prietenos mod de a da explicatii si da, nu exceleaza in exprimarea scrisa :)

Dar, despre asta este hobby-ul si nu cred ca poti compara cu Revell unde ai de montat piese, nicidecum de construit in modul traditional, modelistic.

Acum 30 de ani cand am intrat prima data intr-un atelier de modelism, totul pornea de la planuri desenate manual si de la materiale brute. Oarecum Mamoli aduce acel spirit si de aceea nimic nu e "instant". Si sunt multi pasionati care vor cauta exact acest mod de lucru.

Deci, cand cumperi un kit de lemn de la Mamoli trebuie sa stii ca e foarte mult despre modelism si foarte putin despre un mod de constructie instant, cu piese numerotate.
Da, ai dreptate si..pe undeva e mult mai antrenant sa modelezi un astfel de kit, in parte dupa documentatie, in parte dupa imaginatie. Insa ce te faci cu un copil de, sa zicem, 12-14 ani, care vrea sa inceapa un astfel de proiect. Dupa 2 ore va abandona, din pacate. Ca eu voi finaliza acest kit si voi lucra si altele, da, e clar, insa mi-ar fi placut ca partea explicativa sa fie mai buna.

Postări populare de pe acest blog

Vrei sa incepi cu HMS Victory?